HARTHANDIG, de betekenis van het logo van mirandaschutten

Geschreven door Miranda Schutten
 6 februari 2020

Harthandig!

Dat is het wat ik met mijn logo wil zeggen bedacht ik deze week ineens! Dat is wat het logo van www.mirandaschutten.nl wil zeggen. Niet hard- maar harthandig.

Harthandig

Ik wens het iedereen toe af en toe bewust stil te staan bij belangrijke momenten in het leven. Momenten waar je hart blij van wordt maar ook momenten die hartzeer geven. Bewust stilstaan en markeren, vormgeven aan de verandering, emoties dooléven, elkaar de hand reiken, elkaars hand vasthouden en verbinding voelen en daarmee die belangrijke momenten zingeven.

Wat is de betekenis van hardhandig vroeg ik me af. Als kind schreef ik alle woorden die ik niet kende op om daarna in de bibliotheek van Lichtenvoorde de betekenis ervan op te zoeken; we hadden thuis geen encyclopedie. Wat een genot dat ik mijn vraag nu gewoon kan stellen aan Siri en voilà…… bij de eerste hit al vijf definities.

Krachtig en met een zekere hoeveelheid geweld luidt de eerste omschrijving. Verder zie ik woorden als ruw en onvoorzichtig, wild en onstuimig.

Met mijn logo wil ik uitdrukken hoe ik mijn werk doe. Krachtig inderdaad maar zonder een zekere hoeveelheid geweld, soms ruw als in scherpzinnig voor wat betreft mijn woordkeus in de overweging die ik uitspreek maar ik wil zeker niet onvoorzichtig en kwetsend zijn. De creatieve uitingen tijdens een ceremonie mogen enigszins wild en onstuimig zijn om de boodschap kracht bij te zetten en aanwezigen aan het denken te zetten.

Ritueel

Hoe past harthandig dan binnen een ceremonie, binnen een ritueel?

Bij dit alles staat voorop dat iedereen waarmee ik als ritueelbegeleider werk zich moeten kunnen verbinden met de woorden die ik voor hen schrijf, het symbool waarvan ik denk dat bij hen past en een ceremonie, dat mijn handen één en ander vormgeven op een manier die mijn klanten voor ogen hebben. We moeten elkaar tevreden de hand kunnen schudden en het hart van mijn klanten mag sneller gaan kloppen van opwinding over het eindresultaat.

De kleuren van mijn symbool sluiten daar voor mij bij aan; van het mystieke, waardige violet naar licht en actiegericht oranje. De kleuren geven weer hoe ik de vier niveaus, fysiek, emotioneel, IQ en spiritueel, betrek in mijn werk.

Vaak kom ik, samen met mijn klanten uit op een passend symbool. Aan de hand daarvan kan ik mijn overweging en ceremonie bouwen waarbij het symbool fysiek aanwezig is. Het gekozen symbool heeft voor mijn klanten vaak ook een emotionele betekenis. Ook die neem ik mee. Met het spirituele, mystieke bedoel ik de boodschap die ik mee wil geven in mijn overwegingen. En uiteraard vertel ik ook wetenswaardigheden over het symbool.

Al denkende kan ik met mijn hand op mijn hart zeggen dat mijn symbool goed weergeeft hoe ik wil werken. Ik wens iedereen toe dat zijn of haar hart door handen wordt gedragen.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly